top of page

Is deelname aan de 'Tocht van de Leider in mij' iets voor jou?

gelijkgestemden

Ervaringen van deelnemers spreken het meest...

"Het schoonste cadeau dat ik mezelf ooit gegeven heb.

Onderweg zijn, stap voor stap. Met de bergen als spiegel. Uitnodiging om contact te maken met je eigen leider-zijn. Al wandelend reflecteren over hoe je richting geeft aan jezelf, de mensen rondom je, je leven. Samen met een groep tochtgenoten waar je mee kan delen, naar kan luisteren, van kan leren. De unieke beleving van naar de einder te stappen en een sterk programma rond je eigen leider zijn aangeboden krijgen. Heel de tijd onderweg, in een schaamteloos mooi kader, om dichter bij je eigen leider-zijn te komen.”

Dirk Broos  (2019)

algemeen directeur

De mooiste week van 2019. Thuiskomen bij mezelf. Levenskwaliteit. Zelfzorg. Een herinnering waar ik me voor altijd aan kan verwarmen. Verbinding en contact met (eigen) oerkracht en dus vertrouwen in wat is. Een overvloed aan geschenken. Diep contact met innerlijke vreugde, liefde en wijsheid. Vertrouwen dat ik ook zonder pleasen, presteren en redden graag gezien zal worden.

Het is een ervaring en onderdompelen in puur en echt leven. Wat onnatuurlijk is, is daar niet en wat je anders mist is daar wel. Er is ruimte, echt en diep contact tussen mensen, je voelt warmte en liefde, je deelt, je leert, je huilt, je lacht, je bent. Het is samen-zijn. De essentie van ons menszijn wordt in praktijk gezet. Je vult je als een spons met al wat mooi en diep is. Je wil dat het voor altijd zo blijft.”

Ruth Lachaert  (2019 & 2021)

facilitator, coach, co-creator

"De Tocht van de Leider heeft me, door de omgeving en de aanpak, inzicht gegeven in mijn remmende overtuigingen en hoe ik daardoor vastraak in patronen. Bijzonder was wel dat ik op het einde van de vijf dagen in staat was ander gedrag te vertonen en het plezier ervan kon ervaren.
Wie op zoek is naar het verleggen van grenzen, wie een context zoekt om belangeloze feedback te krijgen die helpt om te groeien in persoonlijk leiderschap krijgt op deze 5 dagen niet alleen heldere inzichten én de kans om deze in een veilige omgeving uit te proberen. Een zware tocht maar je hebt er de pracht van de bergen bij!

 

Hilde Haems  (2017 & 2018 & 2023)

chief human capital officer,
Ackermans & van Haaren,

“Aan de eerste 2 dagen had ik al meer gehad op vlak van persoon-lijke groei dan aan alle voorgaande vormingen en coachings ooit. En dat is nog 3 dagen verder gegaan."

 

Hanne Deleu (2021)

zelfst. vroedvrouw

Ik kreeg een nieuwe boost om de fundamenten van mijn praktijk te herevaluaren. Even terugkeren naar mijn zielsmissie, (...) Tijdens de tocht ontving ik weer wat extra puzzelstukjes en inzichten.

Katrien Cocquyt  (2022 & 2023)

therapeut

“Het pad naar je diepere zelf. Intens mooi! Daarbij de wijsheid van het universum, voelen vanuit hart en buik: het kan mooie inzichten geven.
Tijdens de tocht wordt erin geslaagd de groep te laten baden in mildheid en respect. Een fijne en interessante manier om met elkaar te verbinden en ervaringen te delen.”

Anton Verbraken  (2018)

bediende, Engie

"Een cadeau. Het besef dat je in je onderbewustzijn toch nog dingen meedraagt die pas door ze uit te spreken ,je laten beseffen welke invloed ze hebben op je functioneren. Mijn persoonlijk leiderschap heb ik nooit op die manier bekeken

De woorden die ik tot nog toe heb gebruikt om mijn beleving te bevatten, zijn : intens, liefdevol, moeilijk te beschrijven, verrassend ."

Magda Ral  (2019)

actrice - regisseuse - beeldend kunstenaar 

"Deze tocht neemt je mee naar je eigen onbewandelde pad. Op dit pad van persoonlijk leiderschap ontdek je mooie innerlijke valleien en frisse bergrivieren, maar ook eenzame bergtoppen, en hier een daar een adembenemende steile afgrond. In groep en via uitdagende oefeningen leg je een inzichtelijk psycho-emotioneel parcours af. Je bestemming ligt waarschijnlijk niet op de wandelkaart, maar ligt voluit in eigen handen."

Peter Brants  (2016)

directeur, Karel de Grote Hogeschool

"Er zijn met goesting.
Nooit eerder was de confrontatie met de fundamenten van mijn (persoonlijk) leiderschap zo diepgaand als tijdens de Tocht van de Leider. Wat bepaalt er mijn leiderschap en hoe wordt dit ervaren door mijn omgeving? De antwoorden op deze vragen openden een de weg naar een leiderschapsstijl van “er zijn met goesting”. Het concept en de opbouw van de Tocht van de Leider, de kwaliteiten van het begeleidingsteam, de interactie met de deelnemers, de kracht van de omgeving vormden samen het unieke kader om mijn leiderschap bij te sturen en te versterken."

Paul Robrechts  (2018)

managing director, Robrechts & Thienpont

An maakte een lied als ode aan de Tocht, dat ze ten berde bracht op de reünie nadien:

 

An Bulcke (2019)

"De Tocht liet me fysiek en mentaal stretchen. 
Reflectie op mezelf, en delen met en door anderen, gaf me hernieuwd inzicht in zaken die er echt toe doen, mijn “waarom”, mijn “zijn”.
Ik heb het als erg rijk ervaren dat ik met voor mij vooraf onbekende mensen uit andere culturen dingen gedeeld heb gekregen en mogen delen in een ‘ongerepte sfeer en omgeving’ met een hoog plezierig gehalte. Ik word hierdoor sterker voor mijzelf en mijn omgeving.
Wie zichzelf in een adembenemende omgeving met anderen, rijk aan ervaringen, en met behulp van drie deskundigen, wil laten meevoeren, raad ik deze ‘Tocht’ van harte aan.

Edwin Bodaan  (2017)

service manager, Rabo (Nl)

"Een tocht van tot jezelf komen met de tijd voor zelfreflectie. Dit in volle bewustzijn en gedragen door de liefde en warmte van de groep."

Bart Dille  (2021)

business development manager

"Een ervaring die diep kan snijden
Voor de ervaren leidinggevenden is deze Tocht een unieke kans om in confrontatie en ontmoeting met anderen en zichzelf hun vaardigheden maar vooral inzichten (in zichzelf) verder aan te scherpen / te verdiepen. Voor jongere, nieuwe leidinggevenden is dit een unieke kans om (soms letterlijk) in het spoor van meer ervaren leidinggevenden en met aandacht voor de eigen uitdagingen en context verder te groeien als leidinggevende. Het is een ervaring die diep kan snijden maar daardoor juist zo waardevol en noodzakelijk is."

Marc Collier  (2016 & 2018 & 2021)

griffier Provincie Vlaams Brabant

"Ik voelde me helemaal 'reset', De tocht heeft mij de bronnen van mijn eigen energie terug laten zien en ontdekken. Het stilstaan bij de bepaalde thema’s in de prachtige natuur bracht mij terug bij de essenties van mijn leven. Helpt me beter te focusseren op de diepere intenties van mijn professioneel en privé leven. De tocht heeft me mijn eigen grenzen laten ervaren en het inzicht geopend dat ik in vertrouwen op de tochtgenoten en met de steun van de groep mijn eigen grenzen kan overstijgen.
Ik heb ook energie gekregen om dingen in mijn leven aan te pakken en te doen. Het belang van 'gewoon (durven) doen' werd duidelijker, ook plannen realiseren en niet uitstellen."

Ruth Heying  (2017)

kindercardioloog

"Terwijl de bergen mij omringden, kon ik op zoek gaan, naar wie ik wil zijn en hoe ik mij wil tonen, terwijl de liefde in mij en rond mij, continu voelbaar aanwezig was.

France De Vos  (2021)

diensthoofd zorg

bottom of page